Összes oldalmegjelenítés

2013. április 21., vasárnap

Szimpla szombat...ha vendégeink vannak ;)

Mivel a mostani vendégek nem nálunk laktak, ezért szokatlan módon nem tőlünk indultunk, hanem a villamosmegállóban találkoztunk velük, és a szigetek felé vettük az irányt, ahogy rengeteg svéd is, a napsütésnek és a melegnek (kb. 11 fok) köszönhetően. Fogalmam sincs, hányszor  mentünk már el Styrsöre,  de minden alkalommal úgy érzem magam, mint aki egy szanatóriumban tölti jól megérdemelt pihenését. 
Útközben
Sirályos ház
A kilátóhoz vezető úton
Ezért megéri...
...meg ezért is...
Lefelé pedig a Styrsö Bratten étteremben ettünk rákos szendvicset, lánykor nevén Räkmacka-t. A képen látható a fél adag volt...
A jól megérdemelt ebéd :)
A hajóra várok...
Mivel a vendégek még sok mindent akartak látni a városból, nem mentünk át a hidon, hanem visszahajóztunk és villamosoztunk a városba. Itt kicsit hagytuk őket nélkülünk mászkálni, mi pedig kipihentük a fáradalmakat, ugyanis még egy közös vacsora is várt ránk, az utca másik oldalán lévő Temple Pub-ban. 
Nagyjából a házunkkal szemben van ez az étterem és többször terveztük, hogy kipróbáljuk, főleg kedvenc unokaöcsém volt nagyon lelkes ezzel kapcsolatban, de csak most, hogy a szüleit is magával hozta (vagy mondjuk úgy, hogy átrángatta őket gyalog a városon ;)), jutottunk el oda, hogy kipróbáljuk 

Barbecue Ribs
Két személyes grilltál, Győzővel osztoztunk rajta, neki jutott kb. a 65%-a :)
Fish'n'chips
A híres svéd csokitorta tejszínhabbal és marshmellow-val :)
Volt még egy - állítólag ;) - isteni finom tonhalas étel is, de a fénykép az irtó béna lett, úgyhogy nem borzolnám vele a kedélyeket... az elfogyasztott sörökről és borokról pedig nem készült fénykép. 
Vacsi után pedig felugrottunk hozzánk, megmutattuk az egyre híresebb mosodánkat,   kicsit beszélgettünk nálunk, aztán ők hazamentek, mi meg maradtunk itthon. :) Még sok ilyen szombatot magunknak :)

3 megjegyzés: