Összes oldalmegjelenítés

2012. október 16., kedd

Kulturnatta

Rossz szokásomhoz híven megint nem írtam és utólag számolok be arról mi is történt/történik itt velünk...Múlt hét pénteken elmentünk a kedvenc indiai éttermünkbe vacsorázni, hogy megünnepeljük, Győző  már több, mint egy éve itt él. Kivételesen nem fotóztam a vacsorát, mert túl sokan voltak az étteremben, és mert mindketten a kedvencünket kértük, amiről szerintem már tettem ki képet :) Utána sétálni indultunk a környéken, mert most volt a Kultúra éjszakája a városban, a poszt címadása is ennek köszönhető. A Kulturnatta keretében jellemzően ingyenes koncertek, kiállítások, előadások voltak a városban mindenfelé. 

A folyóhoz közel láttuk az első - göteborgi mércével mérve ;) - tömeget, akik egy tánciskolát népszerűsítettek. 

 A következő helyszínen még csak zenekari beállás volt, és egyrészt a várakozáshoz túl hideg volt, másrészt a kiállítás, amit kinéztünk korán zárt, ezért nem töltöttünk ott sok időt, csak a naplementét figyeltük...

A sötétben nem készítettünk hangszert, de erre is lett volna lehetőség...
  Alább pedig a kiállításnak helyet adó fotóstúdió, azt hiszem Budapesten a Mai Manó Házban és máshol látott kiállítások miatt magasra tettem a mércét, úgyhogy elég nagy csalódás volt ez a portré kiállítás. 

A képeket nem lehetett fotózni, de ezt a gyönyörű kályhát muszáj volt megörökítenem :)

Vajon mit jelent ez a felirat?
 A kiállítás után elmentünk kerámiát festeni a PicknPaintbe, ahol sikerült ezt a furcsa arckifejezésű pingvint kiválasztani. 
Pingvin - festésre várva..
Alakul a pingvin - kézzel-lábbal festéssel :)
Győző egy kis tálat készített, és nagyon koncentrál :)
A majdnem végeredmény külseje...
... és belseje - kiégetés előtt
A pingvinfej közelről - a szomszéd asztalnál ülő lányoktól a Disco Jake nevet kapta, szigorúan J-vel ejtve, ahogy a svédek teszik :)
Indulás a kemencébe :)
Jövő hét elejére lesznek meg a kész, kiégetett porcelánjaink, nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre...ti mit szóltok a művészi (sicc!) tehetségünkhöz? :)

8 megjegyzés:

  1. de jó dejó, Te vagy ez a szép lány a képen aki pingvint fest? :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez a pingvin irtó cuki lett.:))

    VálaszTörlés
  3. Én kisiskolás koromban emlékszem ilyen programra a váci úttörőházban (!), de szerintem most is ugyanúgy lekötne, teljesen kedvet kaptam hozzá a képek alapján. Nagyon cuki koncentráltok! :) Én is örülök hogy rajta vagy az egyik képen!

    VálaszTörlés
  4. Mármint a kerámiafestésre gondoltam.

    VálaszTörlés
  5. Köszi mindenkinek :)
    Ha még képeket akartok rólam, akkor a legelső posztban is van belőlem cselesen :)

    Több, mint két órát voltunk ott, nagyon élveztük. :)

    VálaszTörlés
  6. Ha jól látom a pingvin még egy könnyceppet is elmorzsol az arcán:-)úgy látom a svédek meg járatosak a disco balesetekben, ha egy összetört arcú pingvint rögtön Disco Jake-nek titulálnak:-)

    VálaszTörlés