Összes oldalmegjelenítés

2012. június 20., szerda

A svéd zászló napja

Ha már a múlt szerdai posztban ilyen ügyesen kikényszerítettem a kommenteket, akkor nem hagyhatlak benneteket cserben és írok még arról a napról. Ami itt Svédországban munkaszüneti nap volt, ráadásul meglepő módon az idő is kedvezett... 

Június 6. napja a svéd zászló ünnepe 1916 óta, 1983 óta pedig munkaszünettel járó nemzeti ünnep lett belőle, vagyis Svédország napja, melynek két oka van: egyrészt ezen a napon koronázták meg Wasa Gusztávot 1523-ban,  és jött létre az önálló svéd állam, valamint ezen a napon lépett hatályba 1809-ben az alkotmány. 

A Google is megemlékezett róla, le is mentettem, hogy milyen jól néz ki :)


Mielőtt a Gunnebo kastélyhoz indultunk volna, kicsit körülnéztünk Mölndalban is (lásd alábbi képek...), ahol a fő téren gyűltek össze az emberek és nézték meg a helyi különböző tehetséges és nem tehetséges csoportok előadását.






Utána indultunk el az erdőn át a kastélyhoz, még néhány kép, mert nem bírok magammal...




Kastélypark I. 
Kastélypark II. - melyet folyamatosan alakítanak át, vagy inkább vissza, hogy minél jobban hasonlítson az eredietre...
Üvegház
Üvegház 2. - előtérben a park másik részével 
Játszómalac
Visszafelé egy másik erdei utat választottunk, amit sikeresen megjártunk kétszer, a  buszmegállót keresve, de nem találva, így mehettünk felfelé is a a fák között....

Szelíd motorosok az erdőszélen

A kajaimádókank pedig itt van gy kis thai tapas ;) jobb elnevezést most nem tudok kitalálni ezeknek a falatoknak. Tigrisrák tempura, rántott tintahalkarikák, csirkével és rákkal töltött tempura tekercsek...Jó étvágyat!
Csajos dumáláshoz kiváló falatok...

3 megjegyzés:

  1. június hatodikán én sem dolgoztam, és többnyire otthon voltam a gyerekkel a szobájában ami pont kék meg sárga, mint egy svéd zászló. hát többet nem akartam írni, csak ennyit. meleg van itt, elnézést érte :)

    VálaszTörlés
  2. Igazi fúziós konyha. Spanyol név a tapasz, a tempura az japán, a szakács thai.

    VálaszTörlés