Összes oldalmegjelenítés

2012. június 4., hétfő

Pride Go:teborg

A múlt héten került megrendezésre Göteborgban a LGBTQ fesztivál (a helyieknek Szivárvány-fesztivál), aminek köszönhetően az egész várost elözönlötték a szívárványszínű zászlók. Került mindenhová: magán-és középületek tetejére, a villamosokra, a szobrok nyakába és így tovább...





A fesztivál része volt számos beszélgetés, filmvetítések , kiállítások, workshopok, majd a végén egy felvonulás, mely a göteborgi Operaháztól indult a város főútjain keresztül a vidámparkig.

Büszke vagyok arra, hogy egy olyan városban élhetek, ahol természetes egy ilyen rendezvény megszervezése, amit a helyi önkormányzat, cégek támogatnak, illetve ahol a felvonulók között egyházak, egyetemek, intézmények, klubbok, idősek és fiatalok, alacsonyak és magasak, kövérek és soványak, melegek, leszbikusok (és ez a felsorolás tetszés szerint folytatható...) részt vesznek, akár felvonulóként, akár nézőként. 
Regisztráció a felvonulásra
Gyülekezés
Az egyházak képviselői
In love we trust
Feministák
Az egyik legfontosabb kiírás: Marching for those who can't




A szervezők higgadtan irányították a dolgokat, de igazából csak jelen voltak és nem tettek ennél többet, rendőrt pedig összesen kettőt láttunk, akik az elvonulók után az újrainduló tömegközlekedés és autóforgalom felügyeletét látták el. 

1 megjegyzés:

  1. Atyaág, hogy mennyire távol vagyunk ettől még?! Osztom is meg fészbúkon a bejegyzésed, hadd lássák merre kellene tartani. Öröm lehet egy ilyen felvonuláson részt venni és köszi, hogy tudósítottál bennünket, itthoniakat! :-)

    VálaszTörlés