Összes oldalmegjelenítés

2012. június 12., kedd

Mölndal och Gunnebo Slott



Ha már visszamenőleg kezdtem el a beszámolókat írni, akkor itt van a múlt hét szerdai kirándulásunk képekben. 

Mölndal Göteborg elővárosának is tekinthető (bár másik megyéhez tartozik...), busszal egy félóra alatt ott voltunk. Mivel a kastély volt a kirándulásunk célpontja, mentünk volna tovább busszal, ha nem kellett volna egy órát várni. Így viszont gyalog indultunk el, és milyen jól tettük, mert így a vízimalom és a zsilipek között vezetett az út. 

 



Aztán mentünk tovább, egy ideig a főút mellett, mert a GPS szerint arra vezet az út, én ezt eléggé nehezményeztem, mondván milyen kirándulás ez ;) de azért láttunk szép házakat :)




Lehet itt mentünk rossz irányba ;)
Ilyen helyeken sétáltunk :)
 Végül csak megérkeztünk a kastélyhoz, bár szerintem ez inkább egy udvarház volt, mint a háznéző túrán megtudtuk nyári rezidenciának épült alig 20 év kellett hozzá, és a tökéletes szimmetria volt a vezérmotívum. 
Gunnebo Slott

 
Sikerült úgy odaérni a kastélyhoz, hogy volt még egy óránk a következő túráig, addig a kertben sétálgattunk, és vettünk ebédre házi kenyeret ropogós héjjal. Az itt nagy szó, mert a legtöbb helyen csak csomagolt és előre felszeletelt pékárut lehet kapni...Még a zsömlét is kettévágva árulják :D



(nem, a kenyérről nem készült fotó, bocs Szöszke ;))


Sajnos a kastélyban bent nem lehett fotózni, és hogy nehogy szabályszegő legyek, Győző el is vette a fényképezőgépemet, ha valakit esetleg jobban érdekelnek a benti részek, akkor javaslom a honlapot. A mosdóban azért lőttem két képet, justforfun :))

Van még néhány kép a parkról, amit szívesen megosztanék, de úgy érzem ez a poszt már így is túl hosszú lett, sok kép, viszonylag sok szöveg, de ha szeretnétek, akkor folytatom szívesen, csak szóljatok ;)

6 megjegyzés:

  1. egye fene, nem haragszom, a kastélyokat is szeretem mondtam már? :-) ez a gúnár lotti elég jó kis helynek tűnik

    VálaszTörlés
  2. Alig varom a kovetkezo posztot:)

    VálaszTörlés
  3. egyebkent a GPS-nek mindig igaza van, kulonosen erto ferfi kezeben;)

    VálaszTörlés