Összes oldalmegjelenítés

2012. június 14., csütörtök

Lenny



 Tegnap este Lenny Kravitz koncerten voltam Zsuzsival, a Liseberg-ben, ami egy vidámpark (érik is róla  már pár bejegyzés...jó ideje...). A koncert tulajdonképpen ingyen volt, mert mindenki, aki rendelkezik éves kártyával (idén ez 195 SEk, ez korlátlan számú belépést biztosít a parkba, de ezzel még nem lehet felülni a látványosságokra), bemehet és a napi belépő sem vészes 95 korona. 

Az előzenekarból nem sokat láttunk, az utolsó dalukra értünk oda, úgyhogy álldigáltunk az áthangszerelésre várva. Nagyjából kétórás koncert volt, minden nagy sláger (hehe, amennyire én ismerős vagyok a számok között...) lement élőben is, úgyhogy mázlisták vagyunk, hogy ott lehettünk. 

A lényeg, hogy ajánlom ezt a posztot Eszternek, nagyon boldog triplaX-t kívánok neked, Lennyvel együtt! ...és akkor jöjjenek a képek, úgyis mindenki azt várja :)

A színpad
Kezdőőőőőőőőőőőőődik :) 

Hátrafelé nézve, egyben a bizonyíték, hogy vidámparkban vagyunk :) 




Este tízkor még ilyen világos van :) 












20 megjegyzés:

  1. Jajjjjjjjjjjjjjjj Barbikám, nagyon köszönöm, imádom ezt a pasit, itt is annyira szééépppppppppppppp:):):):) eszméletlen jók a képek......remélem nemsokára jön ide is majd megint....Halloma fülemben a koncertet is:):) ez most feldobta a napomat!!!:):):)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Jól sejtem, hogy te Göteborgban is laksz jelenleg? Szombaton megyek oda 3 napra. Nem tudsz ajánlani vmi fapados szállást? Sajnos nincs pénzem arra, hogy 6-7 ezer HUF-ot kifizessek egy éjszakáért. :-( Én legalábbis ennél olcsóbban nem találtam semmit. Nekem tényleg elég lenne a földön egy 2x1 m hely, ahol éjszaka meg tudom húzni magamat. :-) Ha tudsz segíteni, írj lécci ide vagy az emilcímemre: tytomakukacgmail.com. Előre is köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! igen, Göteborgban lakom, azonban szállással sajnos nem tudok neked segíteni, nálunk is vendégek lesznek. Nem ismerem a fapados szállásokat sajnos, de az itteni árak alapján, amit találtál, az olcsónak mondható, főleg hogy ez az időszak (Midsummer) a legdrágább.

      Törlés
  3. Köszi. Így akkor nagyon úgy néz ki, hogy marad a csövezés. :-( Azt meg tudod még esetleg mondani, hogy erre milyen lehetőségek vannak arrafelé (pl. pályaudvar, repülőtér, stb.)? A neten nézegettem az időjárás előrejelzéseket, hát nincs vmi nagy meleg éjszaka, de inkább elsősorban a várható eső miatt jó lenne vmi fedett helyet találnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindkét reptér bő félórára van a városközponttól, a pályaudvaron nem láttam még csöveseket, azt hiszem, éjszaka be is zárják. Itt ez egyáltalán nem jellemző. Próbáld meg esetleg a couchsurfing oldalakat, bár az idő rövidsége miatt az is nehézkes.
      Még mindig azt tartom a legjobb ötletnek, ha rászánod azt a 200 koronát a szállásra éjszakánként, viszont ha ez ennyire sok, akkor javaslom, hogy az árakkal kapcsolatban is nézz körül, nehogy meglepetés érjen...

      Törlés
    2. Ja köszi, több helyen is olvastam már, hogy Svédország elég drága, de pl. kajálni itthon is kéne, szóval itt azért sztem jóval kisebb az eltérés, mint a szállásáraknál... Amúgy mi ez a couchsurfing? Még nem hallottam róla.

      Törlés
    3. Svédország kifejezetten drága minden szempontból, nem véletlenül írják le ezt mindenhol. Az, hogy Magyarországon is költesz ételre, az nekem nem elég érv...de te tudod. A couchsurfing: olyan emberek gyűjtőhelye, akik vállalják, hogy idegenek alhatnak náluk, részleteket én sem tudok, nézz utána a Google-n...

      Törlés
    4. OK, persze, utánanézek, csak gondoltam, hátha tudsz vmi tapasztalatról beszámolni. Az összehasonlítást úgy értettem, hogy bár gondolom a kaja is drágább, így az effektív ott töltött idő alatt ez kevésbé nagyobb kiadás, mint mondjuk a szállás esetében. Amiért persze itthon is kell fizetni, de ugye nekem mondjuk a legnagyobb havi fűtésszámlám nincs annyi, mint itt egy éjszaka... Kár, hogy arrafelé nincsenek ilyen magamfajta csóróknak való hostelek (Valenciában pl. 3000, Cipruson 2000 HUF volt egy éjszaka nem is olyan régen...)

      Törlés
  4. Alulról a hatodik kép a kedvencem! Mintha csak azt kiáltaná, h "előre! csáklyázzuk meg őket!!!!"
    Zzzs

    VálaszTörlés
  5. KEdves Toma!

    Úgy látom, hogy itt már vannak szállások 5ezer Ft/éjszakától, az alatt sztem nem találsz, mert ahogy Barbi is írta, az árak itt magasabbak minden szempontból, mint pl. Dél-Európában (kaja, szállás stb.). Én úgy látom, hogy ez a legalacsonyabb, küldök pár linket.
    http://www.hostelworld.com/findabed.php/ChosenCity.Gothenburg/ChosenCountry.Sweden
    http://www.hostelbookers.com/hostels/sweden/gothenburg/
    Esetleg még írj az egyetemnek Göteborgba, hátha tudnak ettől olcsóbban szállást ajánlani neked a kollégiumban.
    Remélem tudtam segíteni, szép Napot!

    VálaszTörlés
  6. Hello Toma,

    Most, hogy ebben a baráti blogban mindenki a svéd szállásokat kutatja ne haragudj de nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg: Te csak úgy vettél egy fapados járatra egy olcsó "itt még nem jártam jegyet", anélkül, hogy lenne kint ismerős vagy utána néztél volna a szálláslehetőségeknek? Csak azért kérdezem, mert igen válasz esetén én "igen bátornak" nyilvánítalak:-):-)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. :-) Akkor ezennel "majdnem igen bátor"-nak mondhatom magamat (egy páran már mondták is egyébként)... Megmondom őszintén, anno egy pár helyen nézegettem az árakat, de mivel nagyon nem találtam olcsóbbat és a rep.jegyek meg már kezdtek drágulni, úgy voltam vele, hogy lefoglalom gyorsan és majd csak lesz vmi (ez kb. 2-3 hete volt). Ha nagyon nem találok semmit, akkor max. egy éjszakára befizetek, a másik kettőt meg csak túlélem vhogy. :-) Elég aránytalannak tartom, hogy szinte majdnem annyi egy éjszaka, mint a rep.jegy oda-vissza... Nem vagyok nagy utazó, sajnos csak pár éve repültem először, de nagyon megtetszett, szóval már csak ezért is megéri nekem. Valóban nem sokan csinálják ezt, de én vagy így tudok elmenni vhova vagy sehogy és inkább az első megoldást választottam. Remélem így már érhető. :-)

    VálaszTörlés
  8. Toma, maxi respect. merjünk fityiszt mutatni a konvencióknak, a frissen vetett puha ágynak, reggeli forró kakaónak a tiffany teraszán.. szerintem jól fogod érezni magad kint! barátságos nép ez a svéd, az áraktól viszont tényleg hanyat fogsz esni, ha a teleszuszakolt hátizsáktól nem sikerülne már az elején. mondjuk next time érdemesebb lenne valami mediterrán helyre bökni a térképen, ott a tengerpart is nagyobb lehetőségeket rejt magában esti szállás gyanánt.. btw have fun be confident!
    (azért a tiffanyban tényleg jó lenne lógatni kicsit :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze ha lenne mit teletömni... Nem viszek feladott poggyászt, hiszen az is drágább lenne, mint maga a rep.jegy. :-) A mediterrán helyekkel nincs bajom és tisztában vagyok is az általad említett adottságaikkal, de arra "sajnos" már kétszer is voltam (mint ahogy már írtam), errefelé viszont még sosem és szeretem a változatosságot. Szaloniki volt még ideális lehetőség a jegyár-időjárás-szállás megközelítésben, de a mostani görög helyzet ismeretében ezt azért én sem mertem bevállalni, szóval annyira mégsem vagyok bátor...

      Törlés
  9. Kedves Toma!

    Én is gratulálok a bátorságodhoz, és küldök egy linket, csak hogy lásd nem csak mi gondoljuk úgy, hogy Észak-Európa valóban az egyik legdrágább hely utazás szempontjából.
    http://www.nlcafe.hu/karrier/20110427/utazos_tippek_20_-_eszak-eu/
    Igazából sztem a repjegy nagyon olcsó a szálláshoz képest, és nem fordítva, de ezen nem fogunk összeveszni.

    Ha megengeded egy pár jó tanács, ha hátizsákos túristaként szeretnéd körbejárni a világot a közeljövőben, nem kell túlszervezned magad és az utazást, hiszen ez a lényege és te is ezt szeretnéd és ilyenre vágysz, ha jól értem az írásodat, de minimálisan felkészültség nem árt, sőt szükséges az adott országból és régióból, remélem ezzel nem sértettelek meg, mert nem állt szándékomban.
    http://divany.hu/utazas/2011/07/18/pakolj_es_indulj_hatizsakkal_a_vilag_korul/
    üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sztem a minimális felkészültséget én azért bőven elértem... Utánanéztem az időjárásnak, a tömegközlekedési lehetőségeknek, a látnivalóknak, stb. Nem sértettél meg, engem nem zavar, ha vki máshogy gondolja jónak ezeket a dolgokat (bár nem tudom, hogy az első mondatodat irónikusan értetted-e vagy sem...).
      De ha már így írogatunk egymásnak, azt mondjátok meg lécci, hogy szerintetek 300 SEK-ből kijön-e a kajám 3 napra? Semmi extra, max. napi egy meleg kaja vmi menzaszerű helyen, a többi hideg az ABC-ben...

      Törlés
  10. Szerintem, Barbi, nyiss utazási irodát! A blogodat már úgyis megcsáklyázták!!!!

    TOMA
    300 koronából abszolut ki lehet jönni 3 napra, no para.
    Szállás itt: www.CouchSurfing.org
    Plusz http://www.crg-online.com/Region.aspx?rg=12

    Üdv, Zsuzsi a blogból : )

    VálaszTörlés
  11. Még egy kérdés eszembe jutott, amire nagyon megköszönném, ha válaszolnátok. Az Aeroseumhoz hogy lehet eljutni? Azt láttam a Googlemaps-en, hogy valóban nincs messze a reptértől. Vagy akár át is lehet sétálni onnan?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia,

      1. 300 korona meleg étel vásárlásával szerintem szűkösen elegendő, hétvégén kevesebb helyen vannak olcsóbb ebédmenük, de ez valóban az egyéni igénytől is függ. Mondjuk kár lenne nem kipróbálni a helyi specialitásokat, halakat, ilyesmi...
      2. Aeroseum: fogalmam sincs, hogy van-e gyalogosan is használható út a két reptér között, ebben nem tudok segíteni. Viszont ma és holnap a már többször említett Midsommar miatt zárva lesz ez a hely is, mint a legtöbb múzeum a városban.

      Törlés