Összes oldalmegjelenítés

2012. április 30., hétfő

Slottsskogen

Már jó ideje tervezem, hogy írok egy részletes képes beszámolót a parkról, ami a szomszédságunkban van, de ez legalább annyi ideig tartott, mint felfedezni, hogy tőlünk néhány száz méterre milyen csodálatos hely bújik meg...Jó, nyilván télen nem volt annyira vonzó, hogy nagy felfedezéseket tegyünk, de mióta jó (a pestihez képest persze hideg) idő van, azóta egyre gyakrabban teszünk itt kisebb-nagyobb köröket...és még mindig nem jártuk be az egészet és nem fedeztük fel, hogy mi mindent lehet itt csinálni, vagyis még simán lehet hogy lesz erről a helyről újabb bejegyzés. 

A Slottskogen egy óriási park, ami eredetileg erdő volt, és már a 18. században felmerült, hogy az angol kertek mintájára parkot kéne létrehozni a helyén, ami sikerült is, a göteborgiak egyik kedvenc helye ez. Van itt minden, síkság, tavak, dombok, majdnem-hegy, kilátó, állatkert, játszótér, kávézók, foci-, minigolf- és egyéb pályák...
Mivel tudom, hogy sokan azt gondoljátok, hogy Meseországban élek, ezért megint gyűjtöttem képeket a házakról, íme:) Ezek különböző tájakról "elköltöztetett" házak, akár egy mini skanzenben. 

A Szabad Levegő temploma
(...tényleg ez a neve...)
1760-ban épült ház, a háttérben harangláb
Az előző ház oldalról 
Ez a kedvencem... 
Művészeti iskola
Zöld ház :)
A park körbesétálásakor (na jó ezzel csak próbálkoztunk...) kicsit ücsörögtünk az egyik(!) tó partján, akkor készültek az alábbi képek:



Nini, egy szőke!

A sziklán a park neve: Slottskogen

Frizbipálya
A park és az út másik oldalán házak még...
...ezekben laknak is.
Az IFK Göteborg ezen a helyen játszotta az első meccsét...na mikor?
hűtőmágnest valaki? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése