Összes oldalmegjelenítés

2013. július 10., szerda

Hétvégi nyaralás :)

Hétvégén gyönyörű idő volt, már hétközben terveztük, hogy hová is kéne menni. (Főleg, hogy a nyári szabadság előtt ez volt az utolsó teljes hétvégénk.) Mindenképpen szerettem volna megint a szigetekre menni, úgyhogy Vrångö-re esett a választás, mert Győző még nem járt ott, és én is csak egyszer, az unokaöcsémmel. Ez a sziget azért is nagyon jó kirándulási célpont, mert elég messze van, kb. 50 perces hajóútra a szárazföldtől és addig több helyen le lehet szállni, tehát kevesen vannak. Legalábbis ebben reménykedtünk... A sziget közepe egy keskeny sávban lakott, amúgy természetvédelmi körzet, úgyhogy elfértünk :)
Útközben - egy ausztrál hajó kísért minket
Styrsö
Donsö
A szigeten volt egy-két fejlesztés, de rendes kávét itt sem adtak. (A svédek rengeteget isznak, de a legtöbb helyen az előre lefőzött hosszú kávét kínálják. Lefotóztuk a térképet, hogy mi merre:
 ...aztán kerestünk egy-két kényelmes sziklát és az egész napot ott töltöttük. Fürdőruhát nem vittünk, mert féltünk, hogy hideg a víz, de megbeszéltük, hogy a vasárnapi kirándulásra már felkészültebbek leszünk. 

Kilátás a szombati sziklánkról :)
 Vasárnapra is kirándulást terveztünk, szó volt arról, hogy valamelyik tóhoz vagy a homokos tengerpartra megyünk (Askimsbadet), mindössze húsz percnyire tőlünk. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve mégis ismét a szigetekre, sőt ugyanoda mentünk. Ez lehetőséget adott arra, hogy a hajóról lefotózzam a "mi partszakaszunkat."


Most nem ugyanott telepedtünk le, hanem kicsit arébb, közelebb a vízhez. Így a sziklákon lemászva, bemerészkedtünk a kb. 14. fokos tengerbe. 




A napunk hasonlóan telt, beszélgettünk, olvastunk, aludtunk, megettük a szendvicseinket... Még sok ilyen hétvégét szeretnénk :) 

4 megjegyzés:

  1. A svédek rengeteget isznak, de a legtöbb helyen az előre lefőzött hosszú kávét kínálják - írod egy helyütt, lehet rengeteget isznak, csak nem a kávéból. Én egyébkén tudok egy jó kávézót Gothenburg-ban, hogy rávezesselek...

    VálaszTörlés
  2. Hey bloggerina, ébresztő!
    Július 10-e nem történt semmi bloggolni való?

    VálaszTörlés
  3. Csatlakoznék citrom_urhoz, semmi érdemleges nem történt Skandináviában, vagy egyebütt?

    VálaszTörlés
  4. Hey bloggerina, nincs újabb hátvégi nyaralás? Avagy szerdai? Várjuk a fotókkal ellátott élményekkel teli beszámolókat.

    VálaszTörlés