Összes oldalmegjelenítés

2013. július 9., kedd

Szombat délutántól vasárnap délutánig - Koppenhága

A múlt héten elkezdtem már a részletes koppenhágai beszámolót, de nem jutottam a végére. Az első benyomásom, mikor hazajöttem, az volt, hogy nem láttam eleget, de a fotókat nézegetve, azért kiderült, hogy elég sok minden belefért ebbe a nettó két napba. 
Kongens Have, a Rosenborg kastély parkja


A kastély egyik bejárata
Másik oldalról
 Sajnos nem tudtunk bemenni, mert öt órakor zárt a múzeum, mi pedig pont akkora értünk oda. Majd legközelebb :) 
Rózsakert
Angol parkokhoz hasonlított leginkább ez a park, nem a kissé elvadult szívem csücske Slottskogenhez :) A rózsákban gyönyörködve üldögéltünk egy kicsit, majd összeszedtük magunkat és kisétáltun a Nyhavenbe, megnézni a kikötőt és környékét a szárazföldről. 

Útközben ismét láttunk a középiskola végét ünneplő diákokat, szegény lányoknak jutott a feladat, hogy beugorjanak a vízbe... Fogalmam sincs hány fokos lehetett, de amúgy is kb. 20-21 fok volt... 


 Elég hosszúra nyúlt a sétánk, mert egészen a Kis hableány szobráig gyalogoltunk. Természetesen itt is mindenki kényszeres pózolt és mászott fel a szoborra...

 Visszafelé kisebb utcákon sétáltunk, hogy megnézzük a királyi palotát, meg ami még útba esik :)

Amelienborg - a dán királyi család téli rezidenciája
Az őrök hátat fordítottak 
 A tiszta Koppenhágáért folytatott harcban minden szemeteshez zöld lábnyomok vezetnek :)
...hogy egy képen én is szerepeljek :) 
 Vasárnap délelőtt nem sok mindenre jutott időnk, mert a sokáig alvás és készülődés után el kellett érni a buszomat, ami kettőkor indult. Odafelé átsétáltunk egy másik parkon:
Ørstedsparken
Andersen szobra - végre turisták nélkül
 A pályaudvar mögött van az autóbuszok indulási helye kijelölve, gyorsan készítettem oldalról is egy képet, és küldöm annak, aki szereti ;)
 Kicsit el voltam veszve, ugyanis a buszok indulási és érkezési időpontja nincs kiírva normálisan, sőt nincsenek kialakítva megállók sem, ahol jól látszik, hogy melyik busz mikor és hová indul, hanem szépen sorban beállnak a buszok egymás mögé és meg kell találni a megfelelőt. Így majdnem lemaradtam róla, mert nem jutott eszembe (no komment), hogy nekem nem a Göteborg feliratra kell koncentrálni :D de végül sikerült felszállni és röpke 4 és fél óra után hazaérkeztem.

Úton, az Öresund híd-ra

Hajóroncs, valahol félúton, a híd közelében
(részletes beszámoló a hajó történetéről itt)

Azt hiszem, kicsit hosszúra és részletesre sikerült a koppenhágai beszámolóm, remélem azért élveztétek és, hogy eljutottatok idáig az olvasásban :)

2 megjegyzés:

  1. Elolvastam a hajós story-t, mintha a svédek magyarok lennének...

    VálaszTörlés