Összes oldalmegjelenítés

2012. július 24., kedd

Midsommar


Ez is egy jó régi élményünk lesz, de mit csináljak, ha egyszer olyan sok minden történik velünk ;) meg időnként lusta vagyok, hogy írjak. (Bár mostanában megszállt az ihlet, gyártom is szorgalmasan a bejegyzéseket...)
A nyári napforduló ünneplése itt legalább akkor esemény, mit a karácsony, csak ezt közösségi szinten űzik... Az év leghosszabb napja június 21., tehát tulajdonképpen a fényt ünneplik és örülnek a legrövidebb éjszakának, de magát az ünnepet mindig a legközelebbi szombatra teszik, illetve az előző nap is már része, amit sok cégnél részben vagy egészben kiadnak szabadságként. 
Sajnos idén nem volt részünk benne teljes körűen, mert nem volt aki meginvitáljon a svédek szerint is "furcsa szagú" ünnepi heringjére és az epertortára. Ez a videó részletesen bemutatja a szokásokat, érdemes megnézni:
Teljes egészében mi sem maradtunk ki a buliból, ugyanis napközben elsétáltunk a város központjában lévő parkba és figyeltük az előkészületeket, mindenki kipakolt a piknikre.
Mindenki piknikezik a parkban...
Igazi vagy hamis virágok?
Készül a koszorú...
A hagyomány szerint hétféle vadvirágból kell koszorút fonni és azzal a fejükön töltik a délutánt, majd ezt a párna alá téve a lányok megálmodják a jövendőbelijüket.
Midsommar pole, amit népdalokat énekelve körbetáncolnak
Koszorús lány I.
Koszorús lány II.
Új koszorú kéne...
Népviseletben jönnek sokan
...egymást fotózzák..
Jött az eső...
Cuki I. 
Cuki II.

Jött az eső, úgyhogy mi nem vártuk meg a körtáncot, majd jövőre :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése