Összes oldalmegjelenítés

2013. május 21., kedd

Nyomokban tavaszt is tartalmaz...

...vagy ahogy a svédek az évszakokat beosztják, nyarat is :) Azért is jó nyelvtanfolyamra járni, mert olyan hasznos információkat is megtudhat az ember, mint hogy a svédek a következőképp definiálják az évszakokat:
tél: a napi középhőmérséklet nem haladja meg a nulla fokot öt egymást követő napon;
nyár: a napi középhőmérséklet meghaladja a tíz fokot öt egymást követő napon;
a kettő között tavasz vagy ősz van, ennek eldöntése érdekében nézd meg, hogy milyen hónapot ír a naptár :) 

Furcsa folyótisztító járgány I. 
Furcsa folyótisztító járgány II.
 Szombaton jó idő volt, így felmentünk a Skansen Kronen-be, az erődhöz, ami az utcánk másik oldalán van. (Újabb jó hely, amiről még nem írtam...) Aznap volt a világ legnagyobb félmaratonja a városban, ők küzdöttek, mi pihentünk.
A verseny miatt (is) keringtek felettünk a helikopterek, Győző bár reklamált a zaj miatt, bealudt szokás szerint. ;) Közben láttuk, hogy jön egy sötét felhő, de nem foglalkoztunk vele, hirtelen óriásit dörgött az ég, mire Győző felpattant állásba - jó katonához  méltó lendülettel - és közölte, hogy azt hitte lelőtték a helikoptert. Közben megjött az eső így elindultunk lefelé, de inkább a kapu alatt vártuk ki azt a negyedórát amíg a jégeső elállt. 





Vihar után...
Most pedig gyorsan befejezem a csomagolást, mert aztán vár a reptér és röpke két óra után Budapest! Igyekszem most már onnan is írni és fotózni :)

1 megjegyzés:

  1. biztos bennem van a hiba, de én szeretem az esőt is. az első kép is lenyügöző lehet élőben.


    jó volt látni Téged ismét itthon :)

    VálaszTörlés