Összes oldalmegjelenítés

2012. szeptember 10., hétfő

A hétvégénkről...

Bejegyzés azoknak, akik az unalmas beszámolókat kedvelik :) vagy arra kíváncsiak, hogy mi történik velünk itt a messzi Északon. Ezen a hétvégén például sok izgalmas nem...Megérkezett az ősz, de még csak az enyhe verzióban, szóval kevés széllel, és kevés esővel, de a fűtést már bekapcsolták - központilag. 

Szombat délelőtt Kviberg felé vettünk az utunkat Győzővel, aki a heti fociedzésre tartott, én meg körülnézni a szomszédos piacon, ami a "legszebb" lengyelpiacos-zsibvásáros emlékeket idézte fel. Viszonylag kevés képet csináltam és ott is inkább a fényképezőgép erős objektívjét használtam ki, nem akartam kockáztatni, hogy valakinek nem tetszik, hogy képek készülnek róla. Ennyi magyar szót sem hallottam még nyilvánosan, mint itt, pl a lángososnál vagy a péknél... 


A fociról...az itt élő külföldiek szerveződtek random "klubba" és a Facebookon szervezik ezeket az alkalmakat. A városban több helyen is vannak pályák (akár 20-30 db egymás mellett), ahol ingyen lehet játszani...Öltözők és ilyenek nincsenek, de itt valahogy az időjárás kevésbé befolyásolja a dolgokat, annak ellenére, hogy többször van hideg és jóval többet esik, mint pl. Budapesten....




A csapat...minden idők legkevesebb résztvevőjével zajlott a meccs...talán megijedtek, hogy mentem fotózni?! :D
 Később elindultam feltérképezni a környéket és a piacot, régi kaszárnyaépületek vannak mellette, amiket nem nagyon használnak mostanában, ennek ellenére hibátlan állapotban voltak. Mondjuk nekem inkább a bentlakásos fiúiskolák jutottak eszembe róla.

A piac...


 Foci és nézelődés után elmentünk ebédelni az utcánkban lévő spanyol étterembe, tapas-t akartunk először, de aztán az árakat és az éhségünket figyelembe véve csak egyet-egyet választottunk, és aztán inkább főétellel folytattunk. (Na, arról nincs kép...)
Tortilla de patatas 
Grillezett halloumi és Serrano sonka
Az étterem felejthető volt, pedig mióta ideköltöztünk terveztük, hogy egyszer ide elmegyünk...Nem vesztetettünk volna azzal sem, ha ez kimarad az életünkből. 

Mivel a múlt héten mutatták be az új Volvo FH kamionokat ezért a városban több helyen kiállították őket, fel is lehetett mászni meg minden ;)


....és akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre ;)

7 megjegyzés:

  1. Ez a piac nem kellett volna...Sose értettem, hogy az emberek mit kedvelnek a piacokon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha mást nem, akkor lehet róla írni a blogon :D

      Törlés
  2. kicsit olyan "négy tigris" feelingje van ennek a piacnak is, ha azt mondtad volna a nyóckerben fotóztad azt is elhittem volna:-)

    VálaszTörlés
  3. Tiszta lengyelpiac feeling, csak akkor regen nem tunt ennyire gagyinak:)

    VálaszTörlés
  4. én spec csípem a zsibvásárokat és büszkén vállalom ezt a kisebbségi tudatot akár barátok előtt is.

    Pici o már biztosan évek óta nem járt a 4tigrisen, fel tudok ajánlani Neki hétvégére egy túristadélutánt az adott helyen for gratis..

    VálaszTörlés
  5. Remélem nem hoztál rám szégyent, és vettél valamit! Én is felvállalom, hogy imádom ezeket a "gagyi" piacokat, a kutassunk és úgyis találunk valamit ami jóóó valamire dolgot:)én tényleg szeretem ezeket, és mindig lehet valami értéket találni!:)

    VálaszTörlés
  6. Milyen tapasztalatot szereztél bentlakásos fiúiskolában, hogy ez jutott eszedbe?
    Egyébként sok különbség nincs a kettő között.

    VálaszTörlés