Összes oldalmegjelenítés

2012. március 14., szerda

Oslo - a szobrok városa

Az előző bejegyzésben már írtam az első oslói napunkról,  viszont az esti mókás élményt elfelejtettem megemlíteni...A honlap szerint van relaxációs részlege a szállodának, és valami olyasmiben reménykedtünk, mint amiben Göteborgban volt részünk. Szombat este lementünk feltérképezni a wellness-részleget, de "csak" edzőterem és szauna volt, meg egy sokkoló élmény várt rám, mint hős felfedező én mentem be először és sikerült is belefutnom egy meztelen pasasba...nem, nem készült róla fénykép :)

Eltartott egy ideig amíg a sokkot feldolgoztam, ;) de szerencsére azért tudtam aludni :)a bőséges reggeli után a norvég királyi kastély felé vettük az utunkat.

Slottet - Királyi palota
 Ez is fel volt állványozva, mint egy rakás másik épület a városban, érdekes lenne két-három év múlva megnézni, hogy milyen a kész város. Amúgy annyi irodaépületet és lakást építenek még most is, meg kezdenek el, hogy ott még él a projektfinanszírozás...
Palotaőr
Maud, az önálló Norvégia első királynéja


Frogner park bejárata
Vasárnap délelőtti tömeg a játszótéren (később még ennél is durvább volt...)
Ez az óriási park 32 hektáron helyezkedik el, nyilván nem tudtuk az egészet bejárni, de még így a kezdődő tavaszban is gyönyörű volt, érdekes volt látni, hogy az északi vagy árnyékosabb részeken még megmaradt a hó, vagy óriási sár maradt utána, de a föld még fagyott volt. A park egy része Vigeland parkként is ismert, a szobrász után akinek több száz alkotása van itt kiállítva. 
Gustav Vigeland






Ha nem sütött a nap, akkor szürkébb volt az idő sajnos... 

Az élet kereke


Leselkedés az udvarba, avagy a kötelező bringás kép
A park után lesétáltunk a kikötőbe és jegyet vettünk a városnéző hajóra, amire drága volt a jegy, mint mindenre a városban. Egy előnye volt, hogy 24 órán át volt érvényes, így másnap is használhattuk, három helyen lehetett kikötni. Mi a Városházától indultunk és az Opera felé mentünk aznap. 

Városháza
A városháza a víz felől
Akershus erőd - a víz felől
Kalózhajó :)
Az Operaház a víz felől



Akerbrygge - a kötelező világítótoronnyal
Felújított dokkok, bevásárlóközpontként, irodaként és lakásként újjászületve
Mindenhol szobrok és mindenhol felmásznak rá a gyerekek :)
Az erőd a víz felől


Ezen a téren volt a szállodánk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése