Feskekörka - a haltemplom, az elnevezést az épület alakjának köszönheti, azonban nem szabad egyszerűen halpiacnak nevezni, mert akkor a svédek megsértődnek. Ez a hely annál több. És tényleg! Elképesztő választék van különböző halakból, rákokból, tengeri herkentyűkből és így tovább...
Az épület kívülről...
...bent inkább csak a pultokat fotóztam, az az igazi látványosság:
 |
| Szőke... - Dr. Greennek szeretettel ;) |
 |
| Másik szőke ;) |
 |
| Friss cápa |
 |
| Mindenféle rákok |
 |
| Lepényhal és társai |
 |
| Szárított hal |
 |
| Az első szőke még egyszer... |
 |
| Rákparty |
Itt ettem életemben először olyan étteremben, a
Gabriel-ban, amit említenek a Michelin Guide-ban is, igaz nincs mellé csillag, de legalább nem olyan (...) drága.
 |
| Ráksalátás szendvics grillezett gombával |
 |
| Gravlax (pácolt lazac) forró sajtkrémes krumplisalátával |
 |
| Kilátás |
Ezeket a képeket csak ebéd után merem kiposztolni :)
Arról is szeretnék majd egy bejegyzést látni - képekkel!!! - amit Te készítettél a haltemplomban vásárolt alapanyagokból :)
VálaszTörlésTőlem csillagot is kapsz, ha ezt vállalod :)
Én pl. a cápát nem tudnám egészben megsütni, mert nem férne be a sütőmbe :)
VálaszTörlésItt elég drága vásárolni, inkább kész salátákat vettünk, de legközelebb lefotózom, ígérem :)
TörlésKöszke, így azért mindjárt más!:) deeee, a széfen ilyenkor még azért kérnének igazolást, hogy tényleg svéd-e..úgyhogy KYC!!! :)
VálaszTörlésDr. Green
fjortonde bild: ljuvlig
VálaszTörlésA&Á