Feskekörka - a haltemplom, az elnevezést az épület alakjának köszönheti, azonban nem szabad egyszerűen halpiacnak nevezni, mert akkor a svédek megsértődnek. Ez a hely annál több. És tényleg! Elképesztő választék van különböző halakból, rákokból, tengeri herkentyűkből és így tovább...
Az épület kívülről...
...bent inkább csak a pultokat fotóztam, az az igazi látványosság:
|
Szőke... - Dr. Greennek szeretettel ;) |
|
Másik szőke ;) |
|
Friss cápa |
|
Mindenféle rákok |
|
Lepényhal és társai |
|
Szárított hal |
|
Az első szőke még egyszer... |
|
Rákparty |
Itt ettem életemben először olyan étteremben, a
Gabriel-ban, amit említenek a Michelin Guide-ban is, igaz nincs mellé csillag, de legalább nem olyan (...) drága.
|
Ráksalátás szendvics grillezett gombával |
|
Gravlax (pácolt lazac) forró sajtkrémes krumplisalátával |
|
Kilátás |
Ezeket a képeket csak ebéd után merem kiposztolni :)
Arról is szeretnék majd egy bejegyzést látni - képekkel!!! - amit Te készítettél a haltemplomban vásárolt alapanyagokból :)
VálaszTörlésTőlem csillagot is kapsz, ha ezt vállalod :)
Én pl. a cápát nem tudnám egészben megsütni, mert nem férne be a sütőmbe :)
VálaszTörlésItt elég drága vásárolni, inkább kész salátákat vettünk, de legközelebb lefotózom, ígérem :)
TörlésKöszke, így azért mindjárt más!:) deeee, a széfen ilyenkor még azért kérnének igazolást, hogy tényleg svéd-e..úgyhogy KYC!!! :)
VálaszTörlésDr. Green
fjortonde bild: ljuvlig
VálaszTörlésA&Á