Összes oldalmegjelenítés

2013. január 27., vasárnap

Keressük meg a farkast...

Most, hogy pont egy hónap telt el az előző rendes bejegyzésem óta, ideje életjelet adni (azt hiszem...). 

Igazán szép idő volt ma, -2 fokban kirándulni indultunk, a Slottsskogenen át a Botanikus kertbe, majd a mögötte lévő erdőben csatangoltunk. 

Útközben
A táblákon lévő felirat szerint ez egy saját felelősségre használható játszótér...
Mutatom az utat (általában rosszul...de szerencsére egyeseknek van GPSe...)
Az üvegházban...lesz még itt tavasz :)
A "villánk"
Itt sikerült meggyőznöm Győzőt, hogy a tóhoz menjünk, ahol már egyszer jártam nyáron, és állítottam, hogy emlékszem az útvonalra... Bár ez nem volt teljesen igaz, de azért odataláltunk...





Néha átadtam a vezetést ;)
Befagyott-behavazott tó



Bakancsosok a jégen...
Hóangyalgyártó
A kész remekmű ;)
Cukiskodás ;)
Újabb alkotás készül

Cukiskodás II. 
 Miután összes kreatívitásunkat kiéltük a befagyott tavon, továbbindultunk az általam javasolt útvonalon, mert én emlékeztem (hahaha) nyárról, hogy a közelben lesz egy buszmegálló.

Hóesés...


Volt is egy, csak nem a közelben és 20 percet kellett várni...

Végül a címválasztásról...itt most minden újságban téma, hogy a Frölunda-n és a Slottsskogenben is láttak szabadon farkast (farkasokat), de mi eggyel sem találkoztunk, pedig igazán sokfelé jártunk. 

5 megjegyzés:

  1. Farkast falra festeni tilos, mert lemászik róla.

    VálaszTörlés
  2. szerintem szerencsétlen farkasok ezerszer jobba félnek az embertől, mint sem bárki gondolná. Olvastam én is, hogy mindenki pánikolt meg keltik a néphangulatot valami cikkben, hogy Magyarország még megússza a farkasokat...:( szomorú, hogy így állnak bizonyos emberek, akik a híreket generálják, az élővilághoz.

    Ahelyett, hogy örülnének neki,hogy a vad populáció növekszik, nyilván szükség esetén tájékoztatni a lakosságot mire figyeljenek és megtenni mindent, ha esetleg veszélyztetne valamit, de szerintem erről szó sincs egyelőre. 150 éve még tele voltak az erőink (a mieink is) farkasokkal és medvékkel. Senki sem siráénkozott, sőt.. manapság mesterségesen kell a vadászoknak az őzpopulációt rendezni, emrt semmilyen ter,észetes ellenségük nem maradt... szomorú.

    (mondjuk nem idevág, de az is durva, hogy az elmúlt 150éeb a tigrisek és territóriumok 97%-a kihalt egész Indiából és az a körüli régiókbó. 150év alatt siekrült az embernek majdnem teljesen kipusztítania a vadon élő tigriseket, csak kis csomókban maradtak emg, kétes jövővel. Szóval ügyesek 'vagyunk' mi emberek.

    (a táj nagyon szép, tök jó kirándulásnak tűnik!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt azért viszonylag nyugodtan adnak róla hírt, itt van egy angol nyelvű cikk: http://www.thelocal.se/45842/20130127/#.UQYmNh3C2B8

      Azért képzeld el, hogy milyen lenne, ha a Városligetben mászkálna szabadon egy (több?) farkas, mert a cikkben említett helyek annyira a belvárosban vannak.

      Törlés
  3. A Városligetben lehet, hogy a farkasok a veszélytelenebbek

    VálaszTörlés